Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG

19. 09. 2020. 20:09 >> 20:10
1

GORJELO NA VIŠE LOKACIJA

Vatrogasci pripravni, i dalje opasnost od požara

Podgorički vatrogasci borili su se dva dana sa vatrenom stihijom na nekoliko lokacija u Podgorici. Veliki požar čije je gašenje otežavao jak vjetar, izbio je sinoć u Kučima. Vatrogasci su i dalje pripravni u tom dijelu grada, a iz Direktorata za vanredne situacije upozoravaju da opasnost od požara nije prošla.

U gašenje požara bili su uključeni i protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije.

Direktorat je još jednom pozvao građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara odnosno daju doprinos očivanju i svoje i tuđe imovine i životne sredine.

"Iako će meteorološka situacija u narednim danima biti nešto povoljnija potpuna opasnost od požara nije prošla. Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja nerijetko izaziva ozbiljne posljedice na šumski ekosistem".

Vatra u Kučima ne prijeti kućama

Požar koji se sinoć rasplamsao u podgoričkom naselju Kuči I dalje je aktivan, ali više ne prijeti objektima u blizini, budući da je danas vjetar, koji je sinoć otežavao gašenje požara, oslabio, saopštio je za TVCG komandir Službe zaštite i spasavanja Glavnog Grada Goran Janković.

Kazao je da su na terenu dvije ekipe koje dežuraju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније