Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 09. 2020. 15:14 >> 15:14
3

SD

Osuđuju hajku na novinarku Pejović

Socijaldemokrate osuđuju besprizornu hajku kojoj je izložena novinarka RTCG Duška Pejović, sugerišući da je ogromna odgovornost na ovoj generaciji političara, a posebno na onima koji su dobili priliku da presudno utiču na smjer kojim će se državna politika kretati u narednom perodu.

"Očekivali smo da će u njenu odbranu stati svi oni koji godinama drže 'moralne' lekcije kada je u pitanju novinarska profesija. Dok jedni ćute, drugi čak relativizuju ovaj brutalni napad na profesionalni integritet novinarke. Nažalost, na ispitu je ponovo pala objektivnost dežurnih 'profesionalnih' gromada koje izgorješe u ambiciji da kreiraju svaki segment medijskog prostora Crne Gore", ističe se u saopštenju SD-a.

Kao jedna od rijetkih partija koja nema medijske pokrovitelje i kojoj, kako kažu, mediji ne oblikuju politiku, pozivali su sve nadležne institucije da promptno reaguju i zaštite lični i profesionalni integritet navedene novinarke.

"A 'oslobodiocima' Crne Gore još jednom sugerišemo da je ogromna odgovornost na ovoj generaciji političara, a posebno na onima koji su dobili priliku da presudno utiču na smjer kojim će se državna politika kretati u narednom perodu. Nadamo se da su svjesni da je Crna Gora na prekretnici i da će, ako se krene stranputicom, biti kasno za povratak, budući da se naše društvo zbog ishitrenih i nedovoljno promišljenih odluka može vratiti decenijama unazad. Najoštrije osuđujemo i pozive pojedinih da određeni mediji čija uređivačka politika ne odgovara njihovim političkim interesima trebaju da budu ugašeni, odnosno da ne trebaju da postoje, kao i medijski atak i prijetnje krivičnim prijavama prema onima koji ne misle njihovom glavom", zaključuje se u saopštenju SD-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније