Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 09. 2020. 16:50 >> 16:55
2

VUJOVIĆ

Neprihvatljiva prijava protiv Ranka Đonovića

Medijski savjet za samoregulaciju sa velikom zabrinutošću posmatra najnovije prozivanje novinara i medija od političkih partija i ljudi bliskih njima, saopštio je izvršni sekretar MSS Ranko Vujović. Vrhunac, kako je kazao, je podnošenje krivične prijave protiv novinara i publiciste Ranka Đonovića.

Pravo na drugačije mišljenje spada u osnovne slobode izražavanja i garantovano je Evropskom konvencijom o ljudskim pravima koju je i Crna Gora ratifikovala i u obavezi je da je primjenjuje.

“Neshvatiljvo je danas, da jedna nevladina organizacija čiji je osnivač čovjek koji figurira kao najozbiljniji kandidat za budućeg premijera Crne Gore, podnosi krivičnu prijavu zbog mišljenja i stava koji ne odgovara toj nevladinoj organizaciji. Ili je to logično kada se pogleda da je njegov današnji savjetnik ne tako davno pozivao na zatvarnje medija koji je upravo objavio Đonovićev tekst”, navodi se u saopštenju.

On navodi sa se prije desetak dana se opravdano uzbunila javnost zbog napada na ljude drugačije nacije.

“Tada se čulo i tumačenje kako oni sami sebe napadaju. Sada je u pitanju ponovo različitost, ali ovog puta ne nacije već mišljenja”, kaže Vujović.

Iako je bilo dosta problema i u prethodnom periodu sa slobodom medija i izražavanja, po njegovim riječima, jedno od dostignuća savremene Crne Gore leži upravo u poštovanju različitosti, a posebno kada je sloboda medija i sloboda izražavanja u pitanju.

“Voljeli bismo da ovo shvatimo kao incident, a ne kao najavu nekih mračnih vremena za koja smo mislili da su daleko za nama”, zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније