Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

17. 09. 2020. 13:57   >>  13:58 1

OPASNOST OD POŽARA

Građani da ne lože vatru na otvorenom

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da iskažu visok stepen odgovornosti u periodu od 18. do 25. septembra za kada je najavljena pojačana opasnost od požara i da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru.

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, u petak,    18. septembra 2020. godine, te tokom noći u petak na subotu i u subotu prije podne, očekuje se jak vjetar u centralnim i južnim predjelima Crne Gore. Ova situacija će, zajedno sa visokim temperaturama usloviti vrlo visok indeks opasnosti od požara, posebno u centralnim i južnim predjelima, prvenstveno na širem području Podgorice i Danilovgrada i na primorju.

“Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da iskažu visok stepen odgovornosti u odnosu na najavljenu situaciju i da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru. U tom kontekstu, svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja preduzeće sve neophodne preventivne mjere i radnje kako bi se rizik od požara za naredni period sveo na minimum”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Direktorat za vanredne situacije će, kako je najavljeno, zajedno sa ostalim subjektima sistema zaštite i spašavanja pratiti situaciju na terenu i biti spreman da, u skladu sa raspoloživim materijalno-tehničkim kapacitetima pravovremeno i efikasno reaguje, uz napomenu da će, s obzirom na predviđenu meteorološku situaciju, sve do 25. septembra biti prisutan rizik od nastanka požara.

“Napominjemo da je u periodu od 13. do 17. septembra, kada je iz Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju takođe najavljen toplotni talas sa pojačanim rizikom od požara, u centralnom i primorskom dijelu bilo 73 požara na otvorenom prostoru, a da su avioni za gašenje požara MUP-a napravili 54 leta u ukupnom trajanju  24 sata i 15 minuta”, kazali sui z MUP-a.

Prema informacijama opštinskih službi zaštite i spašavanja pričinjena je minimalna materijalna šteta, jer je uglavnom gorjela trava i nisko rastinje, sa izuzetkom dijela maslinjaka u Ulcinju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније