Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 09. 2020. 12:29 >> 12:26

UPRAVA JAVNIH RADOVA

Počelo asfaltiranje puta ka Štedimu

Počelo je asfaltiranje dijela pristupne saobraćajnice prema novom planinskom centru Štedim na vrhovima rožajskog područja Hajle, saopšeno je iz Uprave javnih radova.

"Predviđeno je da se asfaltnim slojem prevuče trenutno pripremljena četiri kilometra puta, počevši od lokacije budućeg ugostiteljsko-servisnog objekta i polazne stanice žičare. Preostalih 3,5 kilometara biće realizovano u drugoj fazi, nakon završetka izgradnje mosta Kaluđerski laz i betonskih potpornih zidova, za koje je postupak ugovaranja u toku. Ukupna vrijednost do sada ugovorenih radova na pristupnoj saobraćajnici iznosi blizu 3,5 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave dodaju da su na Štedimu počeli i pripremni radovi za izgradnju šestosjedne isklopive žičare renomiranog italijanskog proizvođača Leitner.

"Vrijednost radova, koje Vlada Crne Gore finansira iz kapitalnog budžeta, iznosi devet miliona eura, a očekuje se da najveći dio posla bude završen u toku naredne godine", kazali su iz Uprave.

Projekat izgradnje ugostiteljsko-servisnog objekta, kako su kazali, nalazi se u postupku izrade tehničke dokumentacije, a procijenjena vrijednost radova po principu “projektuj i izgradi”, uključujući uređenje terena i parking, iznosi 4,5 miliona eura.

"Objekat će imati površinu od oko 2.000 metara kvadratnih, u okviru kojih će sadržati restoran sa terasom, info-centar, prodajno mjesto za ski pasove, sanitarni i administrativni blok, ambulantu, prostorije za službu spasavanja, skijašnicu, garažu za ratrake i motorne sanke", dodaju iz Uprave.

U fazi pripreme tehničke dokumentacije je, kako su kazali, i izgradnja ski staza.

"Ugovorom o izradi idejnog rješenja obuhvaćeno je 8,5 kilometara, dok je Lokalnom studijom lokacije predviđeno 16 kilometara ski staza, u skladu sa standardima Svjetske skijaške federacije (FIS). U toku su i pripremne aktivnosti za ugovaranje izgradnje nedostajuće elektro-energetske infrastrukture, procijenjene vrijednosti 3,5 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave javnih radova navode da je kompletna investicija izgradnje planinskog centra na Hajli, zahvaljujući kojoj će Crna Gora dobiti još jednu atraktivnu turističku destinaciju, procijenjena je na oko 22 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније