Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 09. 2020. 12:24   >>  12:24 5

KOPRIVICA ODGOVORIO

Ne čudi nervozna reakcija Javnog servisa

Profesor Dragan Koprivica, u odgovoru uredništvu i menadžmentu Javnog servisa, kazao je da ga ne čudi njihovo nervozno reagovanje povodom njegovog, kako je rekao, "osvrta na ružan imidž te medijske filijale DPS-a tokom svih ovih decenija".

 

Koprivica je reagovanje na jučerašnje saopštenje Javnog servisa, iz kojeg je saopšteno kako je "jasna vizija i Crne Gore i Javnog servisa Koprivice".

"Zato Javni servis nema pravo bilo kome da drži lekcije iz demokratije, jer odavno slovi kao servilni servis za veličanje lika i djela velikog vođe. S obzirom da pripadam Koaliciji 'Za budućnost Crne Gore', svima je jasno da će nova vlast činiti sve suprotno onom što je dosad činio DPS, pa neće biti čistki po Crnoj Gori. A što će nekolika čovjeka sa vodećih funkcija u RTCG sići u operativu, na svoja bivša radna mjesta, a na njihova doći novi ljudi, koji nijesu kompromitovani, to i nije neki tektonski potres", rekao je Koprivica.

Zato od toga, poručuje, ne treba praviti dramu.

"Konačno nema nesmjenjivih, i to je dobro za Crnu Goru. A i optužbe o mom navodnom nenarodnom angažmanu su netačne. Pri davnom glasanju za Slobodana Miloševića na Glavnom odboru jedinstvenog DPS-a na moj zahtjev je ponovljeno glasanje, jer nije bio upisan moj glas protiv. A i druga tvrdnja da sam na katedri u Beogradu zauzeo mjesto profesora, koji je izbačen na ulicu, apsolutno je netačna. Angažman sam prihvatio, jer je jedini profesor književnosti 20. vijeka tad bio otišao u penziju, a asistent nije stekao zvanje docenta, pa je nastava bila blokirana. Ali sam i pored toga već nakon prvog predavanja samonicijativno prekinuo svoj angažman. A u Crnoj Gori već nekolike decenije trpim diktaturu i diskreditovanja dosadašnje vlasti i rukovodstava Univerziteta, pa nikom ništa", rekao je Koprivica.

Smatra da je vrh Javnog servisa u svom reagovanju "flagrantno prekršio i norme o autorskim pravima".

"U političkom kontekstu, bez mog znanja i dozvole, u oba Dnevnika je zloupotrijebio sekvence TV-serije 'Oriđinali', čiji sam scenarista, a Živko Nikolić reditelj. A to je ogledalo umova državne TV, da umjetnička djela koristi u partijske svrhe, miksuje umjetnost i politiku, mada od Javnog servisa već godinama više  nikog ništa ne čudi. Pomenut je i Nišin Edipov kompleks, a čelnici RTCG mnogo više boluju, ne od Edipovog, nego Milovog kompleksa, pa su oni groteskniji politički oriđinali od oriđinala iz TV-serije. Dakle, zabrinuti čelnici državne TV, ostavite se mržnji i montaža: volite vi i dalje svog odlazećeg vođu, volim i ja vas... Uz novo rukovodstvo, RTCG će zaslužiti poštovanje građana kao najzad slobodni medij. Čemu vakat tome i vrijeme. A smjenu tri, četiri rukovodioca iz vrha Javnog servisa ne doživljavajte tako dramatično", zaključio je Koprivica. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније