Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

03. 09. 2020. 16:40   >>  16:52 2

GRAĐANSKA ALIJANSA

Ne dozvoliti da se bilo ko osjeća ugroženim

Vandalizam nad jednim vjerskim objektom izuzetno je ozbiljna i delikatna situacija i ne smije se dozvoliti da se Bošnjaci, Muslimani ili pripadnici bilo koje vjerske ili nacionalne grupacije u Crnoj Gori osjećaju ugroženo, kazali su iz Građanske alijanse (GA).

 

Predsjednik GA Boris Raonić sastao se danas sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice u Pljevljima Samirom Kadribašićem i protojerejem Sašom Janjićem.

“U posljednjih nekoliko dana svjedočimo izuzetno zabrinjavajućim dešavanjima u Pljevljima, kojima se mora pristupiti sa mnogo više pažnje i ozbiljnosti”, naveli su iz GA.

Oni su kazali da je vandalizam nad jednim vjerskim objektom izuzetno ozbiljna i delikatna situacija.

“I ne smijemo dozvoliti da se Bošnjaci, Muslimani ili pripadnici bilo koje vjerske ili nacionalne grupacije u Crnoj Gori osjećaju ugroženo”, poručili su iz GA.

Kako su kazali, imperativ je da nadležne institucije, prije svega Uprava policije, adekvatno reaguje i što prije rasvijetli taj slučaj i pronađe i procesuira odgovorne osobe.

“Svakako ohrabruju poruke mira, zajedništva i solidarnosti koje ovih dana dolaze sa različitih adresa”, naveli su iz GA.

Oni su pozvali i međunarodnu zajednicu da se aktivnije uključi.

“I doprinese smirivanju situacije i nadglašavanju pomenutih pokušaja narušavanja vjerskog i multietničkog sklada u Crnoj Gori”, naveli su iz GA.

Prema njihovim riječima, devedesete žive i danas jer do sada nije bilo adekvatnog procesuiranja ratnih zločina.

“Nije se gradila vladavina prava i kao rezultat imamo ovakvu situaciju, bilo da su odgovorni oni koji istinski žive još uvijek ove nakaradne vrijednosti, ili oni koji žele da vještački podstaknu podjele i strah”, naveli su iz GA.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније