Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: O.Z.

02. 09. 2020. 09:44 >> 09:46

NOVA DOKUMENTA

Kod ljekara sa ličnom do kraja godine

Novi nacionalni identifikacioni dokument (NID) trebalo bi da zamijeni ostala dokumenta, između ostalog i zdravstvene knjižice.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) Sead Čirgić kazao je u Jutarnjem proigramu TVCG da bi kod ljekara sa ličnom kartom građani trebalo da idu od kraja ove godine.

"Završen je tenderski postupak čitača koje je neophodno instalirati na svim lokacijama u zdravstvenom sistemu, kojih ima oko 1500. Rok isporuke čitača je mjesec dana i vjerujem da će zdravstveni sistem usjeti da se obezbijedi sa tim čitačima", kazao je Čirgić.

Novim dokumentom biće pojednostavljen pristup platformi eZdravlje (ezdravlje.me).

"To su mogućnosti koje pruža nacionalni identifikacioni dokument i već se radi na tome. Očekujemo da se završi razvoj sistema koji je u nadležnosti Ministarstva jave uprave, što je opet preduslov da bi to moglo da zaživi, da se sa ličnom kartom može pristupiti svim servisima u roku od jedne sekunde", istakao je Čirgić.

Takođe, cilj je da se spriječi zloupotreba dokumenata.

"Prije svega, nacionalni identifikacioni dokument pruža veću sigurnost podataka za osiguranike i bolju kontrolu tih podataka. Mnoge stvari će biti uređenije", naveo je Čirgić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније