Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 09. 2020. 18:15   >>  18:22 7

NUHODŽIĆ

Obezbijedićemo mir i sigurnost do formiranja vlasti

Kao i u svakom demokratskom društvu, vlast će se formirati u demokratskoj proceduri, u skladu sa izbornim rezultatima koji predstavljaju iskaz volje građana, a država i institucije će obezbijediti mir i sigurnost svakom pojedincu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, dodajući da će dati puni doprinos tome, "jednako kao i na dan izbora, tako i do formiranja vlasti".

Nuhodžić ističe da su izbori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi.

"Obećali smo će izborni dan proteći bez incidenata i da ćemo imati fer izborni proces. To obećanje smo odgovorno ispunili. No, i nakon izbora, treba obezbijediti funkcionisanje demokratije, međusobno uvažavanje i poštovanje", rekao je Nuhodžić.

Ovih dana na ispitu je, kako navodi, društvo u cjelini, ali i institucije sistema.

"Zatečeni smo narušavanjem javnog reda i mira, kao i nedoličnim slavljem na ulicama Glavnog grada i u drugim opštinama. Posebno uzmemiruje vrijeđanje manjinskih naroda, uz ikonografiju koja nas vraća u opasne primjere iz prošlosti. Niko nema pravo da ugrozi multietnički i miltivjerski sklad, kao najsvetiju tekovinu crnogorskog društva. Takvo ponašanje nije u duhu građanskog koncepta, niti će biti tolerisano. Kao što je jasno da takvo ponašanje neće nikoga u manjinskim zajednicama uplašiti, niti narušiti odnos prema Crnoj Gori kao multietničkoj zajednici u kojoj ima mjesta za sve", ocijenio je Nuhodžić.

Proslave moraju biti, ističe Nuhodžić, primjerene civilizacijskim i demokratskim standardima.

"No, dešavanja kojima svjedočimo nijesu na tragu evropskih vrijednosti niti dolikuju demokratskoj atmosferi koju smo strpljivo godinama gradili. Zato pozivam građane da budu tolerantni i dostojanstveni, da različiti politički stavovi ne budu pozivi na linč i revanšizam", zaključio je Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније