Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 09. 2020. 14:20   >>  14:45 3

SAVJET POZIVA

Svi da osude napad na ekipu RTCG

Savjet Radio Televizije Crne Gore najoštrije osuđuje napad na ekipu RTCG u centru Podgorice.

Kako se ističe u saopštenju Savjeta, događaji bilo koje prirode i povoda ne smiju biti praćeni izlivima mržnje i napadima na pojedince i institucije.

"Savjet ima moralnu i profesionalnu obavezu i odgovornost da zaštiti integritet RTCG i svih zaposlenih, naročito u situacijama kada su i fizički ugroženi, kao što se upravo dogodilo na ulicama Podgorice. Napadi na novinarske ekipe ne smiju biti povezani sa ličnim
osjećajima ili (ne)utemeljenom kritikom. Javnost Crne Gore od RTCG s pravom očekuje najviši mogući profesionalizam u izvještavanju, i upravo na tome, Savjet od početka nedvosmisleno insistira", navodi se u saopštenju Savjeta.

Kako dodaju, u više navrata, to je bio i povod za kritiku rada i nesaglasnost sa menadžmentom.

"Istovremeno, Savjet mora i želi stati u zaštitu svih zaposlenih. Javnost, svakako, ima pravo da izražava nezadovoljstvo, ali nikako na ovakav način. Podsjećamo i da ovo nije prvi put i da su se slične situacije dešavale u Podgorici i Budvi. Posebno podsjećamo da je tada izostala zaštita i reakcija najšireg broja medijskih poslenika, ali i reakcija menadžmenta. Na taj način se stiče utisak da je takvo ponašanje prema zaposlenima u RTCG društveno prihvatljivo", ističu u Savjetu.

Kako dodaju, demokratija i društvo zasnovano na pojedincu ne mogu biti selektivni.

"Zaista očekujemo osudu ovog čina od svih društveno-političkih aktera. Savjet poziva ukupnu javnost Crne Gore da ne dozvoli ponašanja, kakva su ispoljena prema RTCG u Podgorici", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније