Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

29. 08. 2020. 14:14 >> 14:17

ZA VEĆU BEZBJEDNOST

Cetinje: Video nadzor na četiri saobraćajnice

Prijestonica Cetinje postavila je video nadzor na četiri gradske saobraćajnice čime je ispoštovan zaključak sa sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje o potrebi unapređenja bezbjednosti u gradu.

''Skupština je tada zaključila da lokalna uprava hitno nastavi realizaciju projekata Cetinje bezbjedan grad, odnosno da obezbijedi video nadzor na svim značajnijim lokacijama u gradu, a shodno saglasnosti koji je Agencija za zaštitu ličnih podataka dala Ministarstvu unutrašnjih poslova 12. avgusta 2019. godine'', kazali su iz Prijestonice.

Postupajući po zaključku Skupštine, gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Kašćelan, kako kažu, organizovao je odmah sastanak sa predstavnicima lokalne uprave, Uprave policije i OB Cetinje, na kojem je formiran operativni tim za sprovođenje projekta i podijeljene obaveze.

Potpisan je ugovor sa kompanijom Telemont o ugradnji kamera, kojih je u prvoj fazi postavljeno osam u Lovćenskoj, Belvederskoj i u ulicama nova 21 (Bajice) i 10 (kod benzinske pumpe).

„Cilj je podizanje bezbjednosti i sugurnosti građana Prijestonice Cetinje, očuvanje imovine, kao i stvaranje uslova da se budući razvoj grada zasniva, između ostalog, i na korišćenju savremenih i pametnih tehnologija“, kazala je direktorica Centra za informacioni sistem Prijestonice Cetinje, Nada Roganović.

Ona je objasnila da je Cetinje grad kulturnih znamenitosti koje posjećuje, iz godine u godinu, sve veći broj turista, pa je i zbog toga prepoznata potreba da grad unaprijedi bezbjednost uvođenjem video nadzora.

„Vodeći se iskustvom gradova iz razvijenih zemalja Evrope i svijeta, lokalna uprava prepoznala je potrebu da se unaprijedi ponuda i to na način što će se podići sigurnost lica i imovine. Dodatno, svjedoci smo da tehnika i tehnologija napreduju izuzetno brzo, da se mijenjaju navike građana, što nam daje osnovu da razvijamo Cetinje i kao „pametan grad“, koji stanovnicima i turistima nudi brojne servise putem savremenih platformi“, objasnila je ona.

''U drugoj fazi projekta planirano je postavljanje video nadzora putem kojeg bi se pratio i komunalni red u gradu'', saopšteno je iz Prijestonice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније