Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

24. 08. 2020. 15:34 >> 15:33

ZA 689 UČENIKA

Na Cetinju počela distribucija besplatnih udžbenika

Prijestonica Cetinje započela je danas distribuciju besplatnih udžbenika za prvih pet razreda osnovne škole za učenike koji se školuju na gradskom području, kao i udžbenika za sve razrede osnovne škole za djecu sa seoskog područja.


Iz Prijestonice su kazali da se udžbenici distribuiraju školama koje će ih podijeliti učenicima na početku školske godine.

Besplatne udžbenike dobiće ukupno 689 učenika, a za tu namjenu Prijestonica Cetinje izdvojila je 34,5 hiljada eura.

''Najviše udžbenika – 155 kompleta, kupljeno je za učenike koji će ove godine započeti školovanje. Na seoskom području biće podijeljeno ukupno 19 kompleta'', navode iz Prijestonice.

U školskoj 2018/2019. godini Prijestonica je obezbijedila besplatne udžbenike za učenike prvih razreda osnovnih škola, a u 2019/2020. za učenike prva tri razreda osnovne škole na gradskom, odnosno za sve razrede na seoskom području.

''Prijestonica Cetinje u kontinuitetu vodi proaktivnu omladinsku politiku kroz različite vrste podrške obrazovnim ustanovama na svim nivoima. U posljednje tri godine izdvojena su znatna sredstva za nabavku besplatnih udžbenika i proširen je obuhvat djece'', navode u saopštenju.

Poručili su da će podrška roditeljima i lokalnoj zajednici, kroz afirmativne akcije u oblasti obrazovanja, i dalje biti prioritet u radu gradske uprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније