Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 02. 2013. 13:38 >> 13:41

APEL MUP-u

CRNVO:Nikšić, Andrijevica i Žabljak ne poštuju obaveze

Centar za razvoj nevladinih organizacija apelovao je na Ministarstvo unutrašnjih poslova da riješi problem opština Nikšić, Andrijevica i Žabljak koje i dalje ne poštuju zakonsku obavezu da na svojim sajtovima objavljuju određene ugovore.

 

CRNVO je nastavio sa nadzorom nad primjenom izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi.

„U odnosu na rezultate našeg prethodnog istraživanja koje je rađeno u novembru prošle godine, kada je samo deset opština imalo objavljene ugovore zaključene sa fizičkim i pravnim licima na svojim internet prezentacijama, ostvaren je blagi napredak u poštovanju ove zakonske obaveze. Ovoga puta se ugovori nalaze na sajtovima 14 opština“, kaže se u saopštenju CRNVO.

Iz te NVO su naveli da i dalje tu zakonsku obavezu ne poštuju Nikšić, Andrijevica i Žabljak. Oni su kazali da te opštine ne odgovaraju ni na zahtjeve za slobodan pristup informacijama i da je i u tom dijelu njihova transparentnost i spremnost na saradnju sa građanima i NVO upitna.

„Smatramo da ovi primjeri pokazaju da je Zakon o lokalnoj samoupravi u ovom dijelu manjkav, jer ne sadrži sankcije za nepoštovanje obaveze objavljivanja ugovora.“, smatraju u CRNVO.

Oni su apelovali na Ministarstvo unutrašnjih poslova da se ozbiljnije posveti tom pitanju iz njihovog resora kako bi se zakonsko rješenje primjenjivalo na pravi način.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније