Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 08. 2020. 11:24 >> 11:25
4

HRAPOVIĆ NAJAVIO

U planu regionalna bolnica za primorje

Ministar zdravlja Kenan Hrapović najavio je izgranju regionalne bolnice za Kotor, Tivat, Budvu i Herceg Novi što će, kako je saopštio, doprinijeti još boljoj valorizaciji turističkog potencijala države i pokazati orjentaciju Crne Gore ka zdravstvenom turizmu.


"Planirana je izgradnja nove regionalne bolnice za Kotor, Tivat, Budvu i Herceg Novi, a to će doprinijeti još boljoj valorizaciji turističkog potencijala države i pokazati orjentaciju Crne Gore ka zdravstvenom turizmu", rekao je Hrapović.

On je istakao da se u posjeti Opštoj bolnici Kotor uvjerio u posvećenost, znanje i želju da se u narednom periodu realizuju mnogi značajni pojekti.

"Ova bolnica je opterećena, jer ka njoj gravitira veliki broj stanovnika. Kotor je ne samo na evropskoj nego i na svjetskoj turističkoj mapi prepoznat kao značajan turistički centar i to je razlog više što država, odnosno Ministarstvo zdravlja, razmišlja o izgradnji nove regionalne bolnice ovdje u blizini Kotora", kazao je Hrapović.

To će biti novi regionalni centar za Tivat, Kotor, Herceg Novi i Budvu.

"Ministarstvo zdravlja je uputilo inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma da se, u okviru Prostornog plana posebne namjene za obalno područje, na katastarskoj parceli upisanoj u list nepokretnosti 817 KO, zona Kavač, predvidi mogućnost izgradnje regionalnog zdravstvenog centra, a ta inicijativa je prihvaćena", istakao je Hrapović.

Predstavnici Ministarstva zdravlja su u prethodnom periodu, kako je dodao, intenzivno razgovarali sa potencijalnim stranim investitorima koji su zainteresovani da, kroz model privatno-javnog partnerstva, sa državom učestvuju u realizaciji ideje.

"Donošenjem Zakona o privatno-javnom partnerstvu i njegovom primjenom ispunjene su i pravne pretpostavke za razmatranje mogućih modela saradnje sa zaintresovanim stranama tako da očekujemo da u naredom periodu i konkretizujemo ovu ideju", naglasio je Hrapović.

Direktor Opšte bolnice u Kotoru, Davor Kumburović, zahvalio se ministru Hrapoviću što je obišao tu zdravstvenu ustanovu u teškom vremenu izazvanom koronavirusom.

"Ministar je imao priliku da se lično upozna sa onim što je što smo radili i postigli u prethodnom periodu. Zahvaljujem ministru na konstruktivnom razgovoru i punoj podršci koju smo svi mi zaposleni u ovoj bolnici osjetili", rekao je Kumburović.

Dodao je da postoje planovi i ideje i "siguran sam da ćemo se u naredom periodu u tom pravcu razvijati".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније