Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila, J.B.Č. [ RTCG ]

19. 08. 2020. 10:00 >> 16:50
22

PODGORICA I TIVAT

Sletjeli prvi putnici iz Beograda

Prvi putnici iz Beograda sletjeli su danas na aerodrome u Podgorici i Tivtu, a za danas je najavljeno sedam rotacija na ovim linijama.

"Ovo je jako značajna vijest, zbog toga što je Srbija naše najznačajnije tržište za Aerodrome Crne Gore i vjerujem da će oporavak i za Aerodrome CG i nacionalnog avioprevoznika Montenegro erlajnz krenuti sa vraćanjem tržišta koja su za nas najznačajnija, a to su Srbija, Rusija, Turska, Njemačka", rekao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić nakon slijetanja aviona Er Srbije u Podgorici.

On je naveo da su linije između Crne Gore i Srbije sa najboljim kapacitetom popunjenosti.

"Već u petak imamo otvaranje nove linije ka Srbiji, između Tivta i Niša, a ove godine smo otvorili i liniju ka Dablinu u Republici Irskoj, ka Dortmundu, i sa još nekih nekoliko država Evropske unije", saopštio je Orlandić.

On je ponovio da bi prema informacijama sa kojima raspolažu letovi ka Ruskoj federaciji iz Podgorice i Tivta, trebalo da krenu od 1. septembra.

On je podsjetio da je broj putnika avionima značajno manji, zbog epidemiološke situacije i restrikcija koje su naložene od strane zemalja EU.

"Ali vjerujem da će se poboljšanjem epidemiološke situacije kod nas i te restrikcije vrlo brzo ukinuti i da će naši državljani će moći bez problema da ulaze u države EU", kazao je Orlandić.

Na podgoričkom aerodromu jutros je bio i Amabasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

"Došao sam da u ime Ambasade Srbije i svoje lično ime poželim dobrodošlicu prvim putnicima sa leta Beograd – Podgorica, posle nekoliko mjeseci i da izrazim svoju veliku radost i zadovoljstvo jer smo mi kao ambasada bili stalno u kontaktu i sa nadležnim zdravstvenim i drugim vlastima u Crnoj Gori", rekao je Božović.

On očekuje da bi građani Srbije ubrzo mogli da ulaze u Crnu Goru bez trenutno aktuelnih neophodnih tesiranja na kovid 19.

"U kontaku smo sa ljudima iz Instituta za javno zdravlje Crrne Gore. Ja očekujem da će te mjere popuštanja biti uskoro izrečene. Taj razlog temeljimo kako na medicinskim razlozima, odnosno povoljnoj epidemiološkoj situaciji, tako i na razlozima reciprociteta, s obzirom na to da je Srbija ukinula restriktivne mjere za građane Crne Gore i oni mogu ulaziti u Srbiju bez ikakvog ograničenja i bez testa", istakao je Božović.

Linije iz Podgorice i Tivta ka Beogradu saobraćaće svakodnevno.

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније