Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 10. 2013. 08:09 >> 09:06
33

AMFILOHIJE O PRAJDU

Obeščašćenje brka Crnogoraca

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocijenio je da je jučerašnja Parada ponosa "obeščašćenje brka Crnogoraca i čitave Crne Gore".

 

 

On je rekao da bi bilo dobro da se "gej paraderi" koji ucjenjuju Crnu Gorzu zamisle i prekinu sa nasiljem nad ljudskim moralom i savješću.

“Ono što se juče dogodilo je obeščašćenje brka Crnogoraca i čitave Crne Gore. Policija koja je dobila zadatak da brani od nasilja one koji unose nemire i sukobe našla se u obeščašćenom položaju. Bilo bi dobro da se ti gej paraderi evropski, koji ucjenjuju Crnu Goru zamisle, ako zaista misle dobro sebi i Crnoj Gori, te prekinu sa takvim nasiljem nad ljudskim moralom i savješću”, kazao je Amfilohije, a prenio "Dan".

On smatra da ne treba da se skrnave brk Crnogoraca koji je svetinja, jer je u njemu sadržan moral Crne Gore, moral Svetog Petra Cetinjskog, moral Svetog Vasilija Ostroškog.

“Nasilnim putem ne smije niti crkva, niti narod reagovati. Postoji način na koji se reaguje. Neka Bog unese mir i radost i neka vrati čast Podgorici i Crnoj Gori”, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski, tokom prve svete liturgije u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније