Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

17. 08. 2020. 13:41   >>  13:42

UDRUŽENJE RODITELJI

Počela akcija ''Podijelimo, jer zajedno možemo više''

Udruženje Roditelji organizuje ove godine desetu humanitarnu akciju ''Podijelimo, jer zajedno možemo više'', kako bi se djeci iz socijalno ugroženih porodica pomoglo da se pripreme za novu školsku godinu, koja donosi najviše neizvjesnosti ikada za njihove roditelji. Akcija će trajati do 31. avgusta.

Akcija je namijenjena djeci koja su uključena u programe Podrška pri učenju i Učionica Družionica u Podgorici i Nikšiću, u okviru kojih se djeci u toku cijele godine pruža podrška u obrazovanju, socijalnoj integraciji i razvoju.

''Osim njih, na evidenciji udruženja Roditelji nalazi se još preko 200 socijalno ugroženih porodica iz više gradova sa 448 djece, koji žive na rubu egzistencije i kojima je ovaj vid podrške neophodan'', saopštili su iz Udruženja Roditelji.

“Zbog postojeće situacije izazvane pandemijom koronavirusa dodatno je produbljeno siromaštvo socijalno ugroženih porodica, ali ne samo njih. Sve je više onih koji ne mogu da zadovolje osnovne životne potrebe I iz dana u dan nam se obraćaju za pomoć, posebno u pripremi djece za školu”, kazala je Tanja Ćirović iz udruženja Roditelji.

Udruženje poziva sve zainteresovane pojedince u kompanije koji su u mogućnosti da podrže akciju, i doniraju novac za nabavku pribora, ondnosno pribor i opremu za školu.

Ćirović poručuje da zajedno možemo pomoći da školarci iz socijalno ugroženih porodica spremni dočekaju početak školske godine, kao njihovi vršnjaci.

“Pomozite da što veći broj školaraca, spreman krene u novu školsku godinu i dajte doprinos humanom cilju - da svako dijete u Crnoj Gori ima jednake šanse za obrazovanje, koji za sada naše društvo sistemski ne prepoznaje”, dodala je ona.

Svi koji mogu i žele podržati akciju, mogu se javiti na broj 067 577 869 ili 067 020 411, kao i putem maila udruzenje.roditelji@gmail.com

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније