Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 10. 2013. 13:53 >> 14:03
9

PORUKE ORGANIZATORA

Povorka uspjela, naredna u junu

Povorka ponosa je uspjela i svake godine imaće sve više učesnika, ocijenili su organizatori, koji su poručili da je Crna Gora od danas i njihova država. Naredni Prajd zakazali su za jun naredne godine.

 

Šetnja je počela u 11 sati od hotela Crna Gora do zgrade stare Vlade, a nakon toga do Skupštine Crne Gore gdje su se organizatori obratili okupljenima.

Predsjednik Upravnog odbora Kvir Montenegra Danijel Kalezić rekao je da u Crnoj Gori LGBT osobe od danas nijesu nevidljive.

 

 

"Borićemo se dok ne osvojimo potpunu slobodu kao i svi drugi”, poručio je Kalezić. On je najavio da će naredna Povorka ponosa biti organizovana u junu.

Za izvršnog direktora LGBT Foruma Progres Stevana Milivojevića Povorka ponosa je potvrda da je podrška crnogorske vlasti suštinska, a ne deklarativna. "Povorka je veliki uspjeh Crne Gore", poručio je Milivojević.

 

 

Ministar ljudskih i manjinskih prava, Suad Numanović kazao je da je Crna Gora pokazala da je svim njenim građanima zagarantovano pravo okupljanja, bez obzira na opredjeljenje.

"Na putu ka Evropskoj uniji pokazali smo visok stepen tolerancije", poručio je Numanović. On je poručio da Crna Gora neće dozvoliti da se ijedan građanin osjeća manje vrijednim. On je čestitao učesnicima na mirnom okupljanju.

U Povorci su bili i šef Delegacije Evropske unije Mitja Drobnič kao i savjetnik premijera za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije, Jovan Kojičić.

 

 

U povorci su bili i predstavnici Vlade pomoćnik ministra za ljudska prava Blanka Radošević Marović i šef kabineta ministra pravde Tanja Pavićević.

Povorku ponosa su podržali i predstavnici političkih partija Nada Drobnjak iz Demokratske partije socijalista, Azra Jasavić iz Pozitivne Crne Gore i Andrija Popović iz Liberalne partije, Snežana Burzan iz Skupštine Crne Gore, kao i predstavnici brojnih nevaldinih organizacija i medija.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније