Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dnevne novine ]

14. 08. 2020. 06:58 >> 06:58

ČIRGIĆ

Platforma eZdravlje među osam najboljih u Evropi

Rješenja Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) i značaj portala eZdravlje i elektronskih servisa je prepoznat ne samo u regionu, nego i od strane Evropske unije. Tako je ova platforma uvrštena među osam najboljih u Evropi po mišljenju Direktorata za informatiku Evropske komisije za 2019. godinu, kazao je Dnevnim novinama direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić.

“Platforma eZdravlje uvrštena je među osam najboljih u Evropi po mišljenju Direktorata za informatiku Evropske komisije za 2019. i, što je još važnije, prepoznata je od strane naših osiguranika i zahvaljujući platformi izbjegnuto je više od pola miliona kontakata između pacijenata i zdravstvenog osoblja od početka epidemije, čime smo znatno uticali na sprečavanje širenja COVID infekcije. Pozivamo osiguranike da poštuju zdravstvene preporuke i koriste dostupne servise kad god je to moguće radi svoje i bezbjednosti drugih”, istakao je Čirgić.

Što se tiče elektronskog servisa COVID-19 koji je posljednji uveden, Čirgić navodi da on do sada bilježi 5.202 posjete.

“Posljednji servis, osmi po redu, COVID-19, koji je dostupan građanima od 29. jula, do sada bilježi 5.202 posjete, a omogućava im da samostalno izvrše uvid u rezultate urađenih analiza, to jeste rezultate testova na prisustvo virusa COVID-19 u realnom vremenu, odnosno istog momenta kada je nalaz urađen u labaratoriji Instituta za javno zdravlje”, kazao je Čirgić.

Takođe, on naglašava da je evidentno sve češće korišćenje i servisa eNalaz, koji bilježi stalan rast i do danas ima 183.223 posjete.

“Još vidimo da je 10.813 labaratorijskih nalaza samostalno štampano od strane osiguranika. Uopšteno govoreći imamo stalan rast korišćenja svih osam servisa i trenutno su 91.383 osiguranika uzela Pin-Cod, što je osnovni preduslov za korišćenje servisa”, navodi Čirgić.

On napominje da Fond za zdravstveno osiguranje u kontinuitetu utiče na razvoj zdravstvenog sistema i daje rješenja u cilju zadovoljenja potreba osiguranika za zdravstvenom zaštitom i ostvarivanja prava iz zdravstvenog osiguranja prateći dostignuća najrazvijenijih država Evrope, prije svega u pogledu dostupnosti zdravstvenom sistemu.

“Zahvaljujući aktivnostima Fonda na digitalizaciji zdravstvenog sistema i izradi platforme eZdravlje.me spremno smo dočekali izazove pojave COVID infekcije i omogućili našim osiguranicima da brojne zdravstvene usluge ostvare od kuće i na taj način izbjegnu kontakte sa zdravstvenim osobljem, što je osnovna preporuka SZO i svih zdravstvenih vlasti”, dodaje Čirgić.

Platforma eZdravlje uvrštena je među osam najboljih u Evropi po mišljenju Direktorata za informatiku Evropske komisije za 2019. i, što je još važnije, prepoznata je od strane naših osiguranika i zahvaljujući platformi izbjegnuto je više od pola miliona kontakata između pacijenata i zdravstvenog osoblja od početka epidemije, čime smo znatno uticali na sprečavanje širenja COVID infekcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније