Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 08. 2020. 20:38   >>  20:43 6

UREDNIŠTVO TVCG

"Nijesmo ni pomenuli vojvodu Pavićevića"

Povodom učešća na narodnom saboru u selu Gornje Zaostro oglasio se vojvoda Mileta Pavićević-Čiča demantujući da je to bio skup mržnje prema drugim vjerama i narodima.

 

Povodom učešća na narodnom saboru u selu Gornje Zaostro oglasio se vojvoda Mileta Pavićević-Čiča demantujući da je to bio skup mržnje prema drugim vjerama i narodima.

Vojvoda Mileta Pavićević, u reagovanju dostavljenom RTCG, smatra da je vlast iskoristila taj, kako navodi, patriotski sabor za nečasnu kampanju protiv srpskog naroda, pribjegavajući metodu podmetanja i ispisivanja grafita koji šalju poruke mržnje prema sugrađanima islamske vjeroispovijesti.

U saopštenju se ističe da je zlonamjerno i neprihvatljivo reagovanje Javnog servisa i “Vijesti” koji su, kako navodi, tendenciozno i jednostrano izvještavali o skupu u Gornjem Zaostru. Pavićević je najavio da će, zbog kampanje, koja mu, kako kaže, nanosi ličnu, porodičnu, vjersku i nacionalnu uvredu, podnijeti odgovarajuću tužbu.

Povodom reagovanja vojvode Milete Pavićevića uredništvo TVCG pojašnjava da Javni servis nije objavio svoje reagovanje na skup u Gornjem Zaostru i povezao taj događaj s ispisivanjem uvredljivih i šovinističkih grafita u Beranama, već je samo izvijestio o tome i objavio reakcije crnogorske javnosti.

Televizija Crne Gore u izvještavanju o tim događajima nigdje nije pomenula ime vojvode Pavićevića. A o zločincu Pavlu Đurišiću, čiji lik i djelo na tzv. patriotskim skupovima, slave Pavićević i njegovi istomišljenici i mimo Javnog servisa, relevantna istorija je već donijela svoj sud, navodi se u pojašnjenju uredništva TVCG.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније