Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 08. 2020. 18:50   >>  19:01

KAMPANJA IJZ

"Ko istraje, toga je i megdan"

Riječima Marka Miljanova i Valtazara Bogišića, Institut za javno zdravlje Crne Gore je ranije započeo kampanju kojom apeluje na na solidarno i odgovorno ponašanje tokom pandemije koronavirusa. Služeći se primjerima ljudi koji su svojim djelovanjem dali veliki doprinos društvu, Institut za javno zdravlje podsjeća da su pomenute karakteristike bile presudne u mnogim teškim i izazovnim periodima crnogorske istorije.

Kampanja je danas proširena likom princeze Ksenije i riječima “Ko istraje, toga je i megdan” koje su dio čuvene drame “Princeza Ksenija od Crne Gore”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Predstavljanje rješenja sa adaptiranim likom princeze Ksenije i riječima iz istoimene drame, nije slučajno danas realizovano.

Naime, na današnji dan 1945. godine, žene u Jugoslaviji su izborile pravo glasa, dok su Crnogorke to isto pravo dobile četiri godine ranije.

“Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore su poručili da vjeruju da će djelo i riječi princeze Ksenije biti dodatni motiv svima nama da istrajemo u zajedničkoj borbi protiv pandemije koronavirusa”, zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније