Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

11. 08. 2020. 14:35   >>  14:37

SLOBODNO 2031 MJESTO

Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole

Ministarstvo prosvjete objavilo je Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole za školsku 2020/21. godinu, a ukupan broj mjesta u ovom upisnom roku je 2031. Prijava se predaju elektronski, putem portala www.upisi.edu.me od 14. do 17. avgusta.

Kako saopštavaju u Ministarstvu prosvjete, u svim opštinama mjesta ima za sve učenike koji su završili osnovnu školu, a od ukupnog broja mjesta u ovom roku, na programima u trogodišnjem trajanju ima 635 mjesta, na programima u četvorogodišnjem trajanju 859 mjesta, a u gimnazijama 506 mjesta. Za učenike koji žele da se obrazuju po programima iz oblasti muzičke umjetnosti broj mjesta je 31.

"U toku trajanja roka za podnošenje prijava za upis u školu, komisija je dužna da svakog dana u 16 sati objavi ažuriranu rang listu kandidata, prijavljenih do 15 sati toga dana. Rang lista se objavljuje na sajtu ili oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima koji se vrednuju za upis i ostvareni ukupan broj bodova. Konačna rang lista kandidata za upis u školu objavljuje se na oglasnoj tabli škole najkasnije do 19. avgusta.
Nakon objavljivanja rang liste, prilikom upisa, učenici podnose školi originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju, u rokovima koje odredi škola", ističe se u saopštenju.

Kako podsjećaju, u junskom roku u prvi razred srednje škole upisano je 6.302 učenika. U obrazovne programe gimnazije upisano je 1.928 učenika, u obrazovne programe stručnih škola u četvorogodišnjem trajanju 3.174 učenika, a u programe u trogodišnjem trajanju upisano je 1.200 učenika.

Konkurs je objavljen na vebsajtu Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније