Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: J.B.Č.

09. 08. 2020. 19:07 >> 19:10
5

OMBUDSMAN

Počinilac zaslužuje osudu i primjerenu sankciju

Bez obzira ko je, kojim povodom i sa kojim ciljem uznemirio stanovnike beranskih naselja ali i cijelo crnogorsko društvo, zaslužuje ne samo osudu već i primjerenu sankciju, navodi se u reagovanju Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda povodom iscrtavanja grafita u beranskim naseljima.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, u reagovanju navodi da je kao i svi građani koji podržavaju demokratske principe i multinacionalne vrijednosti našeg društva, zgrožen zbog primitivnog čina iscrtavanja uvredljivih grafita u Beranama.

"U trenucima koji traže zajedništvo i međusobnu podršku radi prevazlaženja krizne situacije u kojoj se našao cijeli svijet, neshvatljivo je da postoje ovako maliziocne namjere da se svijim komšijama, prijateljima, sugrađanima pošalju poruke mržnje i netrpeljivosti. Bez obzira ko je, kojim povodom i sa kojim ciljem na ovaj način uznemirio danas stanovnike beranskih naselja ali i cijelo crnogorsko društvo, zaslužuje ne samo osudu već i primjerenu sankciju, pa se nadamo da će počinilac/oci ovog primitivnog i prizemnog čina biti procesuirani u kratkom roku", navodi se u regaovanju Ombudsmana.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније