Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Pobjeda

09. 08. 2020. 08:51 >> 08:52
1

MJEŠTANI ZABRINUTI

U Nikšiću otrovano na desetine pasa i mačaka

Na desetine mačaka, pasa i lisica minulih dana je otrovano u nikšićkom prigradskom naselju Rubeža. Posebno teška situacija je u zaseoku Dolovi, gdje se već danima širi nesnosan smrad od lešine uginulih životinja.

Jedna od mještanki Rubeža, koja nije željela da joj se ime nađe u novinama, ispričala je za Dan da je neko prije nekoliko dana namjerno otrovao desetak kućnih ljubimaca i jednu lisicu.

"Nama su otrovana tri kučića, dokaz tome je pjena koja im je išla iz usta kad su umirali no naselju. Prethodnu noć su se igrali ispred naše kuće, a sjutradan smo ih sve troje našli mrtve. Ne znamo razlog, a ni ko je to uradio. Evo i lisica je otrovana. Po čitavom komšiluku su kućni ljubimci otrovani ili nestali. Pojedine komšije su našle otrovane svoje kućne ljubimce, a nekima su nestali. Vjerovatno da su i oni otrovani, ali su se negdje zavukli i uginuli. Našeg velikog psa našli smo mrtvog blizu kuće u zaseoku Dolovi",  ispričala je mještanka.

Mještani Gornjeg Polja i Vidrovana tvrde da je prizor koji su juče zatekli postao svakodnevica. Najveći problem je što žitelji gotovo čitavih naselja otpad odlažu na jednom mjestu jer nema dovoljno kontejnera. Nerijetko se dešava da kontejneri budu prepuni otpada od zaklanih pilića, perja, krvi, ali i ostataka krupne stoke.

Zbog nesnosnog smrada naročito ljeti, ali i zbog opasnosti no zdravlje više puta su apelovali na nadležne da riješe ovaj problem, ali bezuspješno. Poslednji put obraćali su se Sanitarnoj inspekciji, ali do danas ništa nije preduzeto.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније