Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 08. 2020. 20:07 >> 20:08

U 88. GODINI

U Danilovgradu preminuo Danilo Eraković

U Danilovgradu je u 88. godini preminuo Danilo Eraković, jedan iz plejade velikana jugoslovenskog i crnogorskog novinarstva. Bio je dugogodišnji novinar i urednik titogradske "Pobjede", sarajevskog "Oslobođenja" i beogradske "Borbe".

Otišao je upamcen kao novinar koji je hrabro ukazivao na društvene anomalije svog vremena, autor vrhunskih reportaža i izvještač sa najvažnijih političkih i društvenih događaja.

Zbog britkog i satiričnog pera, bio je novinar kojeg su uvijek više voljeli čitaoci nego urednici.

Eraković je ostavio iza sebe i bogat književni opus, sa nekoliko romana i zbirki poezije, među kojima se ističe roman "Seoba duša".

Danilo Eraković je sahranjen u krugu porodice na groblju u Danilovgradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније