Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Izvor: rtcg.me [ Autor: I. P. ]

07. 08. 2020. 11:26   >>  11:28

ŽELJEZNIČKI PREVOZ

Dodatnim linijama ka moru smanjili gužve putnika

Uvođenjem dodatnih voznih kapaciteta tokom vikenda na relaciji Podgorica-Bar-Podgorica smanjene su gužve u vozovima, a samim tim je obezbijeđeno dovoljno prostora za fizičku distancu među putnicima, saopštila je Jovana Jovanović iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG).

Ona je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) podsjetila da je ŽPCG 25. jula uveo dodatni par vozova vikendom, kako bi se izašlo u susret pojačanom interesovanju putnika za odlazak na more, ali i radi poštovanje zdravstvenih mjera.

"Mi smo pored toga dodatno pojačali naše kapacitete koji saobraćaju vikendom i obezbijedili dovoljno prostora za distancu među putnicima", rekla je Jovanović.

Polazak iz Podgorice je u 10.25h, a iz Bara 19.05h.

"Ovaj voz ide subotom i nedjeljom sve do kraja sezone. Svakako sa ovim pojačanjem voznih kapaciteta gužva se smanjila, a popunjenost kapaciteta je 50 posto u prosjeku, što se pokazalo kao dobra odluka", istakla je Jovanović.

Pojačane su, kaže, kontrole mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

"Putnici ne mogu bez maske ući u voz, kao ni tokom vožnje ne smiju da je skidaju, distanca na peronu i u samom vozu se poštuje. Na stanici u Sutomoru imamo pomoć Komunalne policije tokom vikenda, kad su najveće gužve", rekla je Jovanović.

Ona je kazala da je usljed pandemije korona virusa broj punika u lokalnom saobraćaju smanjen za oko 50 posto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније