Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

07. 08. 2020. 09:58   >>  10:30 2

JANOVIĆ U GOLUBOVCIMA

Uskoro obnova i sale u OŠ "Zarija Vujošević"

Ministarstvo sporta i mladih će u narednom periodu rekonstruisati fiskulturnu salu u Osnovnoj školi “Zarija Vujošević” u Golubovcima, čime ovaj resor nastavlja sa obnavljanjem sportske infrastrukture u ovoj gradskoj opštini, najavio je ministar sporta Nikola Janović koji je danas obišao košarkaški teren u čiju obnovu je uloženo 20.000 eura.

"Zahvaljujući Ministarstvu rekonstruisali smo ovaj teren površine 544 m2, vrijednosti 47.800 eura. Ministarstvo je uložilo 20.000 eura, Glavni grad 27.800. Rekonstruisan je kompletan teren, postavljena je tartan podloga, urađene su montažne tribine, a postavljena je i nova ograda. U narednih nekoliko dana ćemo početi sa iscrtavanjem
murala posvećenog košarkašu koji je rođen u ovom selu i koji je odigrao puno utakmica za nekadašnju SFRJ, Žarku Kneževiću", istakli su iz Glavnog grada.

Kako naglašavaju u saopštenju Ministarstva sporta, sportski teren koji je otvoren u Golubovcima jedan je od 17 projekata sportske infrastrukture koji je ovaj Vladin resor do sada rekonstruisao u Glavnom gradu, a na raspolaganju je za više od 1.000 korisnika i oko 100 mališana.

Od 17 navedenih projekata, za koje je opredijeljeno oko 485.000 eura i koji su dostupni za oko 22.000 korisnika, više od polovine je već realizovano, dok su ostali u procesu realizacije.

“Zadovoljan sam postignutim rezultatima u Glavnom gradu. Idejni cilj Ministarstva je da kroz sportsku infrastrukturu pruži djeci, mladima, rekreativcima i profesionalnim sportistima potrebne uslove da se aktivno bave sportom. Jasno je da se na taj način djeca sklanjaju sa ulice i usmjeravaju na ispravan i zdrav put, te je samim tim moje zadovoljstvo još veće što se nalazim u mogućnosti da im u tome pomognem", istakao je Janović.

Predsjednica opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Tanja Stajović zahvalila se Ministarstvu sporta i mladih na saradnji, te istakla da se raduje budućim zajedničkim projektima.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније