Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: O.Z.

07. 08. 2020. 10:48   >>  21:30 13

LUKA U NIGERIJI

U brod "Budva" udario drugi teretnjak

U teretni brod "Budva", koji je u vlasništvu kompanije "Barska plovidba", u luci Harkort, u Nigeriji udario je drugi teretni brod u trenutku manevrisanja, potvrdio je Radiju Crne Gore direktor kompanije Tihomir Mirković.

Tokom vezivanja broda "Pluto" u luci Harkort u Nigeriji, juče oko 18 sati došlo je do sudara lijeve krmene strane tog broda i desnog pramčanog dijela broda Budva koji je bio vezan u luci, kazao je za TVCG izvor s broda Budva.

Kako je naveo, na snimku se jasno vidi da brod Pluto vozi krmom, ne uspijeva da se zaustavi i udara u Budvu koja je u potpunosti mirovala. Snimak je snimio lučki radnik, a prikazano je kako "Pluto" pokušava da zaustavi približavanje brodu Budva, u čemu ne uspijeva i udara u njega, pri čemu od siline udara Budvi pucaju konopi na pramcu i dolazi do velike štete na desnoj strani trupa.

Ranije je objavljeno da je brod "Budva" udario u drugi teretnjak.

Mirković je za Radio Crne Gore kazao da u incidentu nije bilo povrijeđenih.

Kako je naveo, struktura broda nije oštećena, ali će teretnjak morati  na opravku.

Kako je dodao Mirković, brod "Pluto", plovi pod zastavom Liberije.

"Svi članovi posade su dobro, a oštećen je dio prednje palube našeg broda. Barska plovidba već je uputila protestno pismo zapovjedniku i vlasniku broda 'Pluto', jer su odgovorni za incident i pričinjenu štetu, kaže za Radio Crne Gore direktor kompanije Tihomir Mirković.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније