Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 08. 2020. 20:11   >>  20:15

DODATNO OŠTEĆEN

U Poborima čekaju završetak puta

Nevrijeme od prije dva dana, oštetilo je ionako loš put u naselju Pobori u Opštini Budva. Mještani kažu da je izgradnja te dionice počela u februaru i nestrpljivo čekaju završetak. U lokalnoj upravi najavljuju nastavak radova krajem sedmice.

Mišo Zec više puta dnevno ide do svoje kuće u selu Donji Pobori. Put koji vodi do njegovog imanja, ionako je bio loš, a zbog nedavne oluje, dodatno je urušen. Zbog toga, kaže Zec, mještani svakodnevno trpe štetu na svojim vozilima.

“Ljudi su imali štetu i ogorčeni su. Zašto? Zato što se ovaj put radi kao Skadar na Bojani. Zašto, ne znam, on je počet u februaru, logično je da se mogao za dva-tri mjeseca završiti uključujući sve probleme na koje izvođač može da naiđe, računajući i atmosferske padavine, nepogode ili nešto drugo, što nije bilo nekih posebnih padavina. On je trebalo da bude završen do kraja maja. Kako tada tako i danas - nije završen", kaže za TVCG Mišo Zec, mještanin sela Donji Pobori. 

Put od Gornjih Pobora do Lapčića, svakodnevno koristi gotovo 40 domaćinstava, kaže predsjednik mjesne zajednice Donji Pobori, Božo Zec.

Objašnjava da na dionici od dva i po kilometra postoji mnogo problema.

"Na toj dionici je ostao materijal koji nije očišćen od strane izvođača, na toj dionici treba jošš da se rade neki propusti za atmosferske vode. Kada ce to početi da se radi - mi ne znamo tačno, ali znamo da je put u lošem stanju, da predstavljaju problem padavine koje su trenutno ovih dana", priča Zec. 

U lokalnoj upravi razumiju potrebu mještana da imaju kvalitetan put. Razgovarali su sa izvođačem i od njih dobili obećanje da će se narednih dana nastaviti asfaltiranje.

"Mi smo prije nekih desetak dana bili u radnoj posjeti, predsjednik Opstine sa svojim timom, i ono što smo vidjeli da postoji jedno vidno nezadovoljstvo kada je u pitanju dinamika izgradnje puta za selo Pobora. Tu smo napravili dogovor sa izvođačem da do kraja ove sedmice krene da završava ovaj dio", naveo je Dragan Vukadinović, VD sekretar Sekretarijata za investicije.

Mještani kažu da će sačekati da vide da li će izvođač ispuniti obećanje i nadaju se da će put biti urađen kvalitetno, kako bi, bez straha od štete, dolazili do svojih kuća u Poborima.

Aida Rastoder, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније