Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Obajvila M.Mi.

06. 08. 2020. 15:29 >> 14:55

KOR

Apel Vukoviću da spriječi sječu stabala

Koalicija za održivi razvoj (KOR) reagovala je povodom izgradnje kružnog toka na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića, zahtijevajući da se stabla koja se u tom dijelu nalaze, stara četiri decenije, ne uklanjaju, već da se nađe neko kompromisno rješenje.

''Naime, kako Glavni grad navodi u saopštenju za javnost da će cijelom dužinom, obostrano, biti izgrađeni trotoari i formirane zelene površine, smatramo da je nedopustivo uklanjati stare i mijenjati ih novima već da je neophodno naći kompromisno rješenje'', navode u saopštenju.

Oni su kazali da su ugradnja saobraćajne signalizacije, izrada atmosferske kanalizacije, vodovoda, elektroenergetske instalacije jake struje, kao i ugradnja hidrotehničkih instalacija, polaganje visokonaponskih kablova i izgradnja javne rasvjete, sa razlogom dobrodošli, ali ne po cijenu već postojećih stabala.

''S obzirom na to da su ova stabla, tačnije drvoredi simbol ne samo Bloka V i Bloka VI, već grada Podgorice u cjelini, smatramo da bi njihovo uklanjanje bilo ne samo protivno moralnom i ekološkom načelu, već protivno i Ustavu Crne Gore u kojem je Crna Gora jasno definisana kao ekološka država; te je, prema tome, svako stablo temelj te definicije'', poručuju iz KOR-a.

Apeluju na gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića da spriječi njihovu sječu i dalju devastaciju već postojeće zelene površine u ovom reonu.

''Napominjemo da ćemo ukoliko se na ovaj apel ne odazovete, braniti zelene površine grada Podgorice svim demokratski raspoloživim sredstvima'', zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније