Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: O.Z.

06. 08. 2020. 10:29 >> 10:32
1

ZAKAZALI U KREATIVNOSTI

Ivković: Loše snalaženje i nerad TO Budve

Potpredsjednik opštine Budva Petar Ivković kazao je da nijesu zadovoljni radom lokalne Turističke organizacije.

"Crna Gora kao zemlja čija privreda se oslanja gotovo 25% prihoda od turizma se našla u posebno teškoj situaciji. Svjedocimo smo već ozbiljnih posljedica pandemije koronavirusa i gotovo potpunnog kolapsa turističke privrede", saopštio je Ivković.

On je naveo da je ispred menadžmenta Opštine Budva jedan od najtežih zadataka ikada - kako uz najmanje gubitaka realizovati ostatak sezone i spasiti što se spasiti može.

"U ovako ekstremnim uslovima života i rada prirodno je da se svi koji žive od turizma okreću svojoj strukovnoj organizaciji u nadi da će dobiti neophodnu pomoć u radu, instrukcije, podršku, reorganizaciju, nove ideje... To se , na žalost, u Budvi nije dogodilo", kazao je Ivković.

On je naveo da je usvojen čitav set mjera koje bi trebale pomoći građanima i privredi Budve i olakšati u izvjesnoj mjeri poslovanje. kako je saopštio, ukinut je članski doprinos TOB-a, smanjen je porez na nepokretnosti, a slijede smanjenje cijena komunalnih usluga i administrativnih taksi.

"Nismo zadovoljni lošim snalaženjem i neradom TOB-a kao najvažnijeg subjekta u kreiranju ambijenta poslovanja turističke privrede u ovoj situaciji. I pored kadrovskog i finansijskog potencijala TOB je gotovo potpuno zakazao u kreativnom dijelu odnosno osmišljavanju načina da se period pandemije prevaziđe sa što manje posljedica", istakao je Ivković.

Prema njegovim riječima, neodgovornost u poslovanju TOB-a se posebno ogleda u neodržavanju Skupštine, neusklađivanju svog Statuta sa novim zakonom o Turističkim organizacijama, kao i u nedonošenju rebalansa svog budžeta usled posljedica pandemije.

"Lako je raditi kad imate stotine hiljada turista i ogromne prihode. Tada je lijepo hvaliti se dobrim rezultatima ali kad se desi kriza ovih razmjera na scenu stupa znanje, kvalitet, iskustvo u poslu a mi to ovdje nijesmo vidjeli. Naše kolege iz drugih gradova pokazale su u praksi da postoje načini za prevazilaženje i ove situacije za razliku od TOB-a gdje se vidi veliko neznanje, javašluk i arogancija bez pokrića", saopštio je Ivković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније