Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 08. 2020. 20:14   >>  20:16 10

VRIJEDNI BLIZANCI

Braća ljetnju zabavu zamijenila prodajom pipuna

Već danima po društvenim mrežama dijeli se priča o dvojici dječaka iz Sutomora koji ljeto provode dosta drugačije nego njihovi vršnjaci. Umjesto igre izabrali su da prodaju pipune svakog dana u Podgorici i tako zarade i pomognu porodici. 

Braća blizanci, Luka i Lazar Sjekloća iz Sutomora, već tri godine igru i zabavu mijenjaju vrijednim radom i trudom, kako bi pomogli porodici. Vrelo podgoričko ljeto nije ih spriječilo da i ove godine na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog prodaju pipun, ali se i lijepo zabave.

Već 20 dana su kod bake, koja pazi na njih i uvijek je u blizini. Od ranih jutarnjih sati počinju i sada već imaju stalne mušterije, a raduje ih što ima onih koji cijene njihov rad.

Iako ima samo trinaest godina, Luka kaže da njemu i bratu nije teško i da više voli da radi, nego da sjedi kući za kompjuterom ili telefonom.

Luka i Lazar, nasmijani blizanci, nijesu samo vrijedna i vaspitana djeca, već su i odlični đaci i mogu da služe za primjer i mnogo starijima od njih.

Andrea Šekularac, TVCG

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније