Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

03. 08. 2020. 16:46   >>  16:45

MANS POZIVA

ASK da ukloni cjenovnike medija koji nisu poštovali Zakon

MANS je pozvao Agenciju za sprečavanje korupcije da bez odlaganja ukloni cjenovnike oglasivača koji su svoje cjenovnike za reklamiranje političkih partija dostavili nakon isteka zakonskog roka kako se učesnici na parlamentarnim i lokalnim izborima ne bi doveli u zabunu.

''Agencija za spečavanje korupcije (ASK) je današnjim saopštenjem potvdila opravdanost inicijativa koje je MANS podnio u prethodnom periodu koje su se odnosile na medije koji su prekršili rok za dostavljanje svojih cjenovnika za oglašavanje političkih partija i koalicija uoči parlamentarnih izbora 2020. godine. Naime, MANS je utvrdio da je više televizija i radio stanica, ali i kompanija koje se bave iznajmljivanjem bilborda svoje cjenovnike dostavilo nakon zakonom utvrđenog roka'', navode u saopštenju.

Ističu da incijative koje su uputili ASK-u su se odnosile na Pink Media M, RTV Budva, RTV Rožaje, RTV Nikšić, Srpsku Radio Televiziju, radio stanice Antenu M, S1 i S2 iz Herceg Novog, Radio Titograd, Radio Elmag, Radio Mag, Radio Bar, te web portal PV Informer, kao i kompanije za iznajmljivanje bilborda, CG Media iz Berana i Budva Media.

''Takođe očekujemo od ASK-a da hitno utvrdi da li je neka od političkih partija koristila usluge oglašavanja kod pomenutih medija i
kompanija, te da u tom slučaju preduzme sve zakonon propisane mjere'', navode iz MANS-a.

Navode da su zabrinuti što Agencija nije samoinicijativno reagovala već je dozvolila da sporni cjenovnici budu objavljeni na njenom sajtu, što je, kako kažu, još jedan dokaz nedovoljnih kapaciteta ove institucije kada je u pitanju praćenje izbornih kampanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније