Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

03. 08. 2020. 14:36   >>  15:19

ČESTITKA ĐUKANOVIĆA

Petnjica i Plužine dio uspješne CG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitke lokalnim upravama i građanima Petnjice i Plužina, povodom 4. avgusta – Dana opštine, uz želje da uz pomoć Vlade nastave na razvoju svojih opština kako su to i do sada odgovorno radili.

Čestitka je upućena predsjedniku Opštine Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine opštine Mehmedu Adroviću, odbornicima i svim građanima Petnjice, a Đukanović je istakao da je vrijeme od osnivanja opštine u punoj mjeri potvrdilo odlučnost tamošnjih lidera da odgovorno rade na razvoju Petnjice, uz podršku Vlade i drugih državnih organa.

"To je učvrstilo integrisanost Petnjice u savremeno crnogorsko multietničko građansko društvo. To je jedna od temeljnih vrijednosti koju baštini i današnja Crna Gora, zemlja koja ostaje važan faktor regionalne stabilnosti, uvažena članica NATO, sa svim otvorenim pregovaračkim poglavljima za članstvo u EU, na strateškom putu stvaranja stabilnih uslova za prosperitetan ekonomski i demokratski razvoj i za evropski kvalitet života naših građana. U tim procesima građani Petnjice i cijelog Bihorskog kraja imaju svoje posebno mjesto i ulogu, što je potvrđeno i u ovom vremenu kada se Crna Gora, kao i cijeli svijet suočava sa pandemijom novog korona virusa i posljedicama tog nepoznatog izazova, na koji odlučno i solidarno moramo dati odgovore", istakao je Đukanović u čestitki.

Đukanović je uputio i čestitke povodom Dana Opštine Plužine, predsjedniku Mijušku Bajagiću, predsjedniku Skupštine opštine Petru Mitriću, odbornicima i svim građanima Plužina uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"Crna Gora je ponosna na svoju antifašističku tradiciju, što je uz slobodarstvo jedna od temeljnih odrednica crnogorskog državnog bića i njegovog istorijskog trajanja. Svijetli datumi kao što je praznik koji obilježavate, prilika su za podsjećanje i na ljude i događaje koji su kroz Narodnooslobodilačku borbu uzdigli Crnu Goru do nezaborava. Crnogorski narod, zajedno sa drugim jugoslovenskim narodima izvojevao je veliku pobjedu nad fašizmom, vratio Crnoj Gori državno i nacionalno ime, i obezbijedio ravnopravnost i prosperitetan razvoj u jugoslovenskoj federaciji. Bez te Crne Gore ne bi bilo ni naše današnje međunarodno priznate države, koja je siguran dom za sve njene građane, uvažena članica NATO, sa svim otvorenim pregovaračkim poglavljima za članstvo u EU", navodi se u čestitki.

Kako se dodaje, Plužine sa svojim ljudskim i ukupnim potencijalima su sastavni svih tih uspjeha.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније