Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

03. 08. 2020. 14:27   >>  14:32

HRAPOVIĆ

U pljevaljskoj bolnici devet Kovid pacijenata

U pljevaljskoj bolnici trenutno se nalazi devet Kovid pacijenata i jedan sa sumnjom na infekciju, koji se nalazi u trijažnom punktu. Svi hospitalizovani pacijenti su sa lakšom kliničkom slikom, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Hrapović je, prilikom obilaska zdravstvenih ustanova u Pljevljima, kazao da Opšta bolnica, Dom zdravlja, kao i jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, su organizovani na način da svi pacijenti dobijaju pravovremenu zdravstvenu zaštitu, a posebna pažnja usmjerena je na one koji su zaraženi ili se sumnja na infekciju Kovidom-19.

''Ova ustanova, na čelu sa menadžmentom i osobljem, organizovala je rad na svim odjeljenjima u skladu sa protokolima struke kako bi se rizik od infekcije, kako zaposlenih, tako i pacijenata sveo na minimum, a zdravstvena briga i njega onima kojima je potrebna odvijala nesmetano. Za ovo posebnu zahvalnost izražavam zdravstvenim radnicima i saradnicima, kao i nemedicinskom osoblju, koji svako u okviru svojih ingerencija obavlja poslove angažovanije nego ikad, a sve sa ciljem uspješne borbe protiv epidemije“, rekao je Hrapović.

Kazao je da bolnica u Pljevljima raspolaže sa pet respiratora, od čega su tri transportna, što je posebno značajno za ustanovu paviljonskog tipa kakva je ova bolnica. Takođe, kako kaže, sve zdravstvene ustanove imaju dovoljno lične zaštitne i medicinske opreme i zalihe se zanavljaju na vrijeme i u skladu sa potrebama, o čemu menadžment posebno mora voditi računa.

On je naveo da Dom zdravlja i jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Pljevljima, tačnije zaposleni u ovim ustanovama, takođe vanrednim naporima, daju nemjerljiv doprinos naporima da se suzbije širenje infekcije na teritoriji opštine.

''Uzimajući u obzir broj novooboljelih od koronavirusa u Pljevljima, možemo biti blagi optimisti da se situacija sa epidemijom u gradu polako smiruje. Svjedoci smo ipak kako je granica od nijednog do više stotina oboljelih za samo nekoliko dana krhka i tanka i kako odgovornim odnosom prema epidemiološkim preporukama svi možemo biti dio rješenja'', kazao je Hrapović.

Ministar je apelovo na sve građane Pljevalja da strogo vode računa o svom, ali i zdravlju svojih najbližih, kako bi kao društvo i zajednica bili pobjednici pošasti virusa koji je pokorio cijeli svijet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније