Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

31. 07. 2020. 18:59 >> 18:58

AKTIVNO DESET POŽARA

Situacija sa požarima na otvorenom stabilna

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da bez obzira što je Crna Gora pod uticajem jakog toplotnog talasa i visoke temperature, situacija sa požarima na otvorenom prostoru stabilna. U centralnom i primorskom dijelu zemlje trenutno je aktivno deset požara i nijedan od njih neposredno ne ugrožava domaćinstva, stambene i druge objekte.

U posljednja 24 časa pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada realizovali su ukupno 45 intervencija.

Najbrojnije su intervencije na gašenju požara kojih je bilo 36 ukupno i to na sledećim lokacijama: Pričelje, iza bivše fabrike "Radoje Dakić”, Dajbabe, u Moskovskoj ulici, put prema Tuzima, Sadine, Konik, Rogami, Vladne, Zabjelo, Tomića uba, Šteke, Masline, Mataguži, Gornji Kokoti, kod T.C." Mall of Montenegro", Tološi, Zelenika, Donji Kokoti, Zeta, Donja Gorica, kod stanice policije u Zeti, Kokotsko polje, Karabuško polje, kod Osnovne škole “Maksim Gorki", Mahala i Malo brdo. Ostale intervencije odnose se na redovne obilaske kritičnih lokacija, službene izlaske i ostale intervencije iz nadležnosti Službe.

Iz MUP-a kažu da je situacija nešto zahtjevnija u profesionalnom smislu u opštini Danilovgrad, na teritoriji planine Garač, gdje su ugrožena sela Zagreda i Zagarač.

''Požar na ovom prostoru gase pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Danilovgrada i avioni Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. Avioni su takođe angažovani na gašenju požara u opštini Bar, u mjesnoj zajednici Virpazar, gdje postoji mogućnost da se požar proširi na obližnju šumu i potencijalno pričini veliku štetu'', navode u saopštenju.

Navode da stabilna situacija ovih dana kada je rizik od požara na vrlo visokom nivou potvrđuje da postoji sinergija između dobre organizovanosti i reagovanja  sistema i odgovornog odnosa građana. Zbog toga Direktorat za vanredne situacije MUP-a poziva još jednom da, na osnovu već uspostavljenog povjerenja i zajedničke odgovornosti, i dalje dajemo doprinos u prevenciji požara i zaštitimo ličnu i drugu imovinu naših građana, kao i životnu sredinu.

''Direktorat za vanredne situacije MUP-a će i dalje sa svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja pratiti situaciju na terenu i biti spreman da, u skladu sa zahtjevima sa terena reaguje svim raspoloživim sredstvima'', saopštili su oni.

Podsjećaju građane, da ukoliko primijete požar, pozovu brojeve 112 i 123.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније