Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 07. 2020. 13:54   >>  13:56

SDP

"Zdravstvom zadovoljni Hrapović i vlasnici privatnih klinika"

Socijaldemokratska partija (SDP) saopštila je da su zdravstvenim sistemom u Crnoj Gori zadovoljni samo ministar zdravlja Kenan Hrapović i vlasnici privatnih klinika.

Kako navode, izvještaj DRI, u kojem su utvđene brojne nepravilnosti u oblasti trošenja novca poreskih obveznika u sistemu zdravstva, i zvanično potvrđuje sve ono na što je ukazivala SDP već duži niz godina.

“Podatak da je revizijom utvđeno da je vrijednost samo četiri objekta između 2018. i 2019. godine narasla sa 18.8 miliona eura na 29.9 miliona pokazuje kako se raspolagalo sa novcem u ministarstvu kojim rukovodi Hrapović. Porast budžeta zdravstva na čak 281 milion u ovoj godini u odnosu na 198 miliona eura u 2017. pokazuje da su se određene”stavke” pri izgradnji i “ugradnji” značajno povećale, dok su plate ljekarima i medicinskom osoblju i dalje najniže u regionu, pacijenti nezadovoljni sa listama čekanja, a prosječni zdravstveni objekat star 47 godina”, navode u saopštenju.

Tvrde da pored DRI-a ima dosta materijala i za druge državne organe, pogotovo za Tužilaštvo, navodeći podatak da se vrijednost objekta u ministrovim Pljevljima poveća sa 2.9 miliona na 6.1 milion u samo godinu dana.

"Slično je i sa rastom procjenjenih troškova za Kliniku za mentalno zdravlje, sa 2.8 na 5.6 miliona eura ili Klinike za dermatologiju sa 4.4 na 8.2 miliona eura. Gotovo svi građevinski radovi su udvostručeni, a očigledno su u samom vrhu ministarstva zdravlja postali “eksperti” i za građevinske radove, ali ti radovi koštaju duplo više kad građani plaćaju", dodali su u saopštenju..

Smatraju da podaci DRI dokazuju razloge zbog kojih su svi u sistemu zdravstva, koji košta građane preko 280 miliona eura, kako navode, listom nezadovoljni – i ljekari i medicinske sestre i pacijenti i poreski obveznici.

"Zadovoljan je jedino, gle čuda, ministar zdravlja Kenan Hrapović i vlasnici privatnih klinika koji su zaradili milione u okviru zajedničkog posla”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније