Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

27. 07. 2020. 12:52 >> 12:51

OPŠTINA HERCEG NOVI

Poklanjaju udžbenike đacima prvih pet razreda

Opština Herceg Novi će i ove godine obezbijediti udžbenike za najmlađe osnovce, i to za đake prvih pet razreda. Javni poziv za nabavku kompleta udžbenika je u pripremi i biće raspisan do kraja ove sedmice, saoptila je Opština Herceg Novi.

"Roditelji djece koja pohađaju razrede od prvog do petog mogu biti relaksirani, jer će Opština njihovim mališanima pokloniti sve potrebne udžbenike, a o načinu dodjele kompleta biće blagovremeno obaviješteni", kazali su iz hercegnovske gradske uprave.

Lokalna uprava je, kako su naveli, i ove godine proširila broj djece kojima će biti dodijeljeni kompleti udžbenika, na pet razreda.

Podsjećaju da je akcija započela dodjelom udžbenika prvačićima, potom za prva tri razreda, prošle godine i za četvrti, a u školskoj 2020/21. komplete će dobiti i osnovci koji polaze u peti razred.

"Opština Herceg Novi na ovaj način nastavlja sa dobrom praksom podrške roditeljima prilikom opremanja djece za školu. Nabavka udžbenika spada u jednu od brojnih aktivnosti koje Opština sprovodi, iako nije zakonom obavezna, a sve u cilju podrške djeci i mladima i poboljšanja uslova za rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama na teritoriji grada", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније