Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

27. 07. 2020. 11:11 >> 11:12

NUHODŽIĆ - KEMP

CG i VB ostvaruju kvalitetnu policijsku saradnju

Crna Gora i Velika Britanija ostvaruju kvalitetnu policijsku saradnju, a njenom jačanju je posebno doprinijela intenzivna razmjena informacija u borbi protiv organizovanog kriminala, ocijenjeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i odlazeće ambasadorke Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp.

"U prilog tome govore i zajedničke akcije crnogorske i britanske policije, u kojima je zaplijenjena značajna količina narkotika", ocijenio je Nuhodžić koji je primio u oproštajnu posjetu britansku ambasadorku.

Kako je saopšteno iz MUP-a, ministar je zahvalio ambasadorki Kemp na predanom radu i ličnoj posvećenosti unapređenju bilateralne saradnje dviju zemalja, kao i snaženju ukupnih kapaciteta Crne Gore da odgovori zahtjevima na putu evropskih integracija.

"Ukazao je na značaj kontinuirane podrške koju Velika Britanija pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova, naročito u pravcu bolje tehničke opremljenosti Kriminalističke policije. Posebnu zahvalnost uputio je ambasadorki za ekspertsku i finansijsku pomoć u realizaciji projekata borbe protiv nasilja u porodici i sklapanja dječijih brakova", navodi se u saopštenju.

Takođe je saopšteno da je Kemp je zahvalila ministru Nuhodžiću na prijateljskom prijemu tokom njenog mandata i ocijenila da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u oblasti vladavine prava.

"Pohvalila je transparentnost Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i intenzitet saradnje sa civilnim sektorom. Takođe, ambasadorka je potvrdila spremnost Velike Britanije da nastavi sa pružanjem podrške daljem unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije na planu suzbijanja svih oblika kriminala", dodaje se u saopštenju MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније