Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 07. 2020. 20:36 >> 20:46
6

LGBT FORUM PROGRES

Podnijeli pritužbe protiv advokata Markovića

Podnijeli smo pritužbu Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore da utvrdi da li je bilo elemenata diskriminacije, Udruženju pravnika Crne Gore od kojeg očekujemo da se ogradi od advokata Velibora Markovića i ovakvih stavova, a podnijeli smo i zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka Advokatskoj komori Crne Gore, rekla je predsjednica NVO LGBT Forum Progres Bojana Jokić.

Postoji osnovana sumnja da advokat Velibor Marković javno širi netrpeljivost i diksriminatorske stavove prema LGBTIQ zajednici, ocjenjuju u nevladinim organizacijama koje se bave njihovim pravima.

Advokat Marković je došao u centar pažnje šire javnosti nakon što je na društvenoj mreži objavio da će, kako je naveo "Zavrnuti šiju" ako pred njim ili njegovom djecom osobe istog pola budu razmjenjivale nježnosti.

Marković je u odgovoru TVCG, kazao da se njegove objave mogu odnositi i na heteroseksualce, jer se zna gdje su granice pristojnog ponašanja na javnom mjestu.

Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније