Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Portal RTCG [ Autor: I. P. ]

25. 07. 2020. 09:16 >> 09:14
2

SLABIJA POSJETA

Korona ispraznila crnogorske muzeje

Crnogorski muzeji ove godine imaju veoma malu posjetu usljed epidemije korona virusa, dok je prošla godina bila rekordna od samog osnivanja, saopštio je menadžer za programske politike i planiranje Narodnog muzeja Ivan Mijanović.

U Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) kazao je da su tokom prošle godine imali više od 210.000 posjeta.

"Mi ove godine imamo veoma malu posjetu iz svima poznatih razloga. Međutim, mi smo prošle godine imali rekordnu posjetu od samog osnivanja muzeja. Dakle, 2019. godina je bila rekordna, mi smo ostvarili preko 210.000 posjeta", kazao je Mijanović.

Najposjećeniji muzej je, kaže Mijanović, tradicionalno Muzej kralja Nikola, sa više od 80.000 posjetilaca.

"Njegoševa biljarda bilježi dobru posjetu svake godine, a ono što nas jako raduje je da Njegošev mauzolej je prošle godine ostvario za 50 odsto veći broj posjeta u odnosu na 2018. godinu", kazao je Mijanović, navodeći da je tome vjerovatno doprinijela bolja putna infrastruktura.

Očekuje da će se posjeta vratiti na taj nivo sa smirivanjem epidemiološke situacije.

"Najinteresantniji muzej posjetiocima je Muzej kralja Nikole, jer on predstavlja rekonstrukciju života i dvora kraljevske crnogorske porodice", pojasnio je Mijanović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније