Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 07. 2020. 17:33   >>  17:44 37

AMFILOHIJE

"Pretvaranje Aja Sofije u džamiju je bezumlje"

Mitropolit Mitropolije crnogorsko primorske Amfilohije je pretvaranje do sada muzeja Aja Sofija u džamiju nazvao bezumljem i dodao da Sveta Sofija ostaje nerazoriva i neuništiva.

Kako je saopšteno na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske u svim hramovima MCP jutros su služene liturgije povodom promjene namjene do sada muzeja Aja Sofija u Istambulu u džamiju.

Mitropolit MCP Amfilohije ovim povodom služio liturgiju u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

On je između ostalog kazao da je i podgorički saborni hram nadahnut Aja Sofijom i dodao da je ona danas ponovo ugrožena i izložena pokušaju lišavanja najdubljeg smisla njenog postojanja.

"Pokušaj njenog ponovnog pretvaranja u džamiju je bezumlje. Ali, Sveta Sofija ostaje nerazoriva i neuništiva. Sveta Sofija je, eno je, i u Kijevu. Majka crkva svih ruskih crkava. Jer, ruski narod je, većina slovenskih naroda su kroz Svetu Sofiju primili vjeru u Hrista Bogočovjeka kao Premudrost Božiju", naglasio je Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније