Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

24. 07. 2020. 18:22 >> 18:24

UOUCG

Proširen broj kandidata za Arhitektonski i Medicinski fakultet

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) odobrio je danas upis još 17 kandidata na studijski program Arhitektura, a na programima Primijenjena terapija i Visoka medicinska škola upis po 20 kandidata više.

Iz UCG je saopšteno da je to učinjeno na predlog Senata Univerziteta i vijeća Arhitektonskog i Medicinskog fakulteta.

Predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica kazao je da je broj povećan u skladu sa licencom, uz vođenje računa da se povećanjem ne ugrozi kvalitet nastave.

„Za upis na studijski program Arhitektura odobreno je dodatnih 17 kandidata, dok je na studijskim programima Medicinskog fakulteta, Primijenjena terapija i Visoka medicinska škola, odobreno po 20 kandidata više", rekao je Bjelica.

On je naveo da ta odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se nakon dobijanja saglasnosti Vlade.

Na sjednici je za izvršnog direktora Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra za mandatni period 2020-2023. godine, izabran Miloš Pavićević, koji je bio jedini kandidat po objavljenom konkursu.

“Odluka je donesena na osnovu sprovedenog postupka i zaključka Komisije za izbor, uz pozitivnu ocjenu dosadašnje profesionalne angažovanosti Pavićevića na funkciji direktora”, navodi se u saopštenju.

Centru je data i saglasnost za građevinske radove na proširenju fitnes centra, u zgradi, čiji je nosilac prava svojine UCG.

Bjelica je kazao da su na dnevnom redu sjednice, između ostalog, razmatrana pitanja finansijskog poslovanja UCG i raspolaganja imovinskim pravima.

“Za potrebe izgradnje objekta u kojem bi bilo sjedište najviših sudova za teritoriju Glavnog grada Podgorica, razmatran je zahtjev Uprave za imovinu u vezi sa Inicijativom Vrhovnog suda Crne Gore, za ustupanje zemljišta iz lista nepokretnosti 363 KO Donja Gorica, djelovi kat.parcela br. 3295/1, 3418 i 3435/1”, naveo je Bjelica.

Upravni odbor UCG razmatrao je i sadržinu Konačnog izvještaja Službe za unutrašnju reviziju čija je svrha unapređenje efektivnosti procesa upravljanja, upravljanja rizicima i kontrola i obaveza pružanja savjetodavnih usluga u cilju doprinosa unapređenju poslovanja subjekta.

Iz UCG su kazali da su na sjednici doneseni i opšti akti Univerziteta.

"Odnosno Predlog Odluke o kriterijumima raspodjele sredstava za pozajmice po osnovu ugovora o finansijskoj podršci za realizaciju projekata i Predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o djelimičnoj decentralizaciji poslova javnih nabavki na UCG", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније