Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

24. 07. 2020. 11:18 >> 15:17
2

NAKON RADONJIĆA

Jelena Perović nova direktorica ASK-a

Kandidatkinja Jelena Perović izabrana je za direktoricu Agencije za sprečavanje korupcije. Time je popunjeno mjesto direktora, koje je sedam mjeseci bilo upražnjeno nakon što je Agenciju napustio Sreten Radonjić.

 

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) ima širok spektar nadležnosti i zakona koje primjenjuje, saopštila je kandidatkinja za direktora Jelena Perović i poručila da dosljednom i brzom primjenom svega može da doprinese zakonitom, brzom i efikasnom radu ASK-a.

Perović je na sjednici Savjeta ASK-a kazala da je motiv za konkurisanje prije svega profesionalni izazov.

"Agencija ima širok spektar nadležnosti i širok spektar zakona koji primjenjuje i dosljednom i brzom primjenom svega mogu da doprinesem zakonitom, brzom i efikasnom radu Agencije", kazala je Perović.

Ona je rekla da je rad Agencije vezan za sve zakone koje sam do sada primjenjivala i za sve organa sa kojima je i do sada sarađivala.

"Važno je razlučiti nadležnosti i da svi organi koji se bave borbom protiv korupcije na svaki mogući način imaju dobru saradnju i da se nadležnosti ne prepliću", ocijenila je Perović.

Ona je rekla da je važno je da se donose zakonite odluke, ali da je još važnije da se te zakonite odluke prezentuju javnosti.

Perović smatra da joj njeno iskustvo u radu sa policijom i Tužilaštvom i suđenje u krivičnim djelima daje snagu da razluči sve komponente šta ko treba da radi.

Perović je kazala da je za šest godina koliko je bila predsjednik Osnovnog suda na Cetinja postigla bolji kvalitet rada suda i transparentnost rad u sudu.

Advokat Amer Šukurica povukao je kandidaturu za direktora Agencije.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније