Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

23. 07. 2020. 13:06   >>  13:10 16

PISONERO

EU: Vlada i SPC da nastave dijalog

EU pozvala je Vladu Crne Gore i Mitropoliju Crnogorsko-primorsku SPC na nastavak pregovora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, kazala je dopisniku RTCG u Briselu portparolka Evropske komsije (EK) Ana Pisonero Hernandez.

„EU je konstantno podsjećala na važnost dijaloga i u tom duhu pozdravljamo nedavni nastavak pregovora dviju strana. Pozdravljamo napore Vlade da se postigne kompromis. Nažalost, ovi razgovori nijesu doveli do rješenja. Podstičemo obje strane da nastave dijalog“, kazala je Pisonero za RTCG.

Podsjetimo ekspertski timovi Vlade i SPC nijesu uspjeli da pronađu rješenje, u nastavku pregovora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Premijer Duško Marković rekao je da su razgovori pravnih eksperata Vlade i eparhija SPC okončani bez rezultata uprkos brojnim ustupcima koje je napravio Vladin pregovarački tim.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske kazali su da Vlada, za razliku od Crkve, nije imala iskrene namjere da se u dijalogu dođe do zajednički prihvatljivog rješenja već je poziv za razgovor služio za nove ucjene Crkve i aktuelni politički marketing.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније