Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

21. 07. 2020. 12:50 >> 12:58
1

URA

''Hitno zaustavite agoniju profesorice Milošević''

Osamnaesti dan za redom, profesorica podgoričke Gimnazije, Jasminka Milošević štrajkuje glađu i njen život visi o koncu a sve zbog prosvjetnog sistema u kojem na cijeni nije dostojanstvo i profesionalizam već mediokritetstvo i nepotizam, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni hitno pozivaju Vladu Crne Gore i resorno Ministarstvo prosvjete da pokrenu dijalog sa profesoricom Milošević i poslušaju njene zahtjeve, te stanu na kraj agoniji koja traje mjesecima.

„Svaki prosvjetni radnik u ovoj zemlji je nacionalni heroj i ne smije se dozvoliti da poseže za radikalnim mjerama kako bi dokazivao svoje istine i zdravorazumske stavove. Decenijama ova država prosvjetu stavlja na začelje svojih interesovanja a prosvjetni radnici im služe za potkusurivanje dok se slobodna, kritička misao u obrazovnim ustanovama posmatra kao jeres. To jednostavno mora prestati“, poručuju iz URE.

Oni ističu i da je resor prosvjete postao poligon za rođačku protekciju a da je vrijeme da se diploma i struka pitaju.

„Diploma a ne rođačka protekcija, zdravomisleći kritički tonovi a ne mediokritetstvo pokreću jedno društvo naprijed. Opet pozivamo nadležne da se posvete slučaju profesorice Jasminke Milošević i prekinu agoniju koja u krajnjem slučaju može odvesti i to tragičnog ishoda. To vjerujemo niko ne želi“, poručuju oni.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније