Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Portal RTCG [ Objavio: I. P. ]

21. 07. 2020. 09:40 >> 09:59
2

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

ZTK-u i KCCG-u se najviše vjeruje

Klinički centar Crne Gore (KCCG) jedna je od zdravstvenih institucija kojoj se najviše vjeruje, ali ispred njih je Zavod za transfuziju krvi, kojem vjeruje više od 90 odsto građana i to je sjajan podatak, saopštio je izvršni direktor Ipsosa Vladimir Raičević.

 

Raičević je u Jutarnjem programu TVCG rekao da građani Crne Gore u vremenima krize pokazuju najbolji dio sebe.

"I tada smo pravi. Ali kako prođe kriza, tada nismo pravi. Kad smo u aprilu imali vrhunac epidemije govorili smo da smo svi na istom zadatku. I mediji, i privredni i civilni sektor i građani. I KCCG je sad neko kome sad vjerujemo, jer zavisimo od njih. Ako se razbolim oni će mi jedini pomoći, moramo im vjerovati. Ali je sad zadatak njima da zadrže taj nivo povjerenja", rekao je Raičević.

Navodi da je istraživanje pokazalo da skoro 70 odsto građana ocijenilo da KCCG može da se izbori sa najvećim problemom današnjice.

"Sa druge strane, skoro dvije trećine građana smatra da ima dovoljno opreme u KCCG. Isto tako skoro 60 odsto smatra da oni nemaju dovoljne plate", objasnio je Raičević.

Govoreći o povjerenju u medije, Raičević je rekao da se u ranijem istraživanju 87 odsto građana dominantno informisalo preko televizije.

"Danas je taj prtocenat nešto manji, ne značajno. Tu su sad društvene mreže, internet portali. U aprilu smo imali rekordnu gledanost televizija, tada je Jutarnji program gledalo 100.000 građana. Danas svaki treći stanovnik koji je ispred TV-a je u ovom trenutku uz Jutarnji program. To su sjajni podaci", rekao je Raičević.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније