Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 07. 2020. 12:52   >>  12:50 4

SIMOVIĆ I SANTANDER

Djeca da ne osjete uticaj pandemije

Ne smijemo dozvoliti da negativne efekt zdravstvene i socio-ekonomske krize osjete djeca, saopštio je to potpredsjednik Vlade Milutin Simović, tokom sastanka sa novim šefom Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Huanom Santanderom

 

"Svako vrijeme nosi svoje breme, a u ovom vremenu se suočavamo sa izazovom na globalnom nivou, koje je posljedica pandemije COVID 19, u kojem moramo braniti tekovine našeg prethodnog zajedničkog rada i ne dozvoliti da negativne efekte zdravstvene i socio-ekonomske krize osjete djeca", rekao je Simović.

On je istakao da svi planirani projekti traže zajedničku akciju na nacionalnom nivou, unutar cjelokupnog sistema Ujedinjenih nacija, UNICEF-a i Evropske unije.

"Bićemo uspješni onoliko koliko to partnerstvo bude široko i čvrsto“, dodao je Simović.

Zahvalio je Kancelariji UNICEF u Crnoj Gori na aktivnostima i doprinosu u borbi protiv posljedica krize izazvane epidemijom COVID-19 u Crnoj Gori.

"Naši prioriteti moraju ostati zdravlje, ishrana, obrazovanje, prava i rani razvoj djece“, naglasio je Simović i potvrdio spremnost Vlade i njegovu lično da se uključi u sve inicijative i projekte UNICEF-a kojima će se realizovati ciljevi na nacionalnom i globalnom planu i obezbjediti srećno i bezbrižno djetinjstvo svakom djetetu.

Santander je, kako je saopšteno nakon sastanka, identifikovao siromaštvo djece i rani razvoj kao dva prioriteta na kojima će UNICEF najviše raditi u narednom periodu, ističući pri tome da siromaštvo ne znači samo nedostatak prihoda, već nedostatak mogućnosti da svako dijete ostvari sva svoja prava i potencijale.

“Kriza izazvana koronavirusom učinila je siromaštvo djece još većim izazovom kako u svijetu, tako i u Crnoj Gori. Iskorjenjivanje siromaštva djece još od ranog djetinjstva biće prioritet UNICEF-a u narednom periodu. To će uključiti pružanje podrške Crnoj Gori da se još intenzivnije bavi javnim budžetiranjem za ostvarivanje prava djeteta u skladu sa preporukama Komiteta Ujedinjenih nacija za prava djeteta. Konačno, UNICEF će takođe pružati pomoć Crnoj Gori da podiže generacije djece i mladih ljudi koji prihvataju i slave različitosti, poštuju jedni druge i sve probleme rješavaju kroz dijalog“, poručio je Santander.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније