Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 07. 2020. 06:54 >> 07:09
45

O ZAKONU

Danas nastavak pregovora Vlade i SPC

Ekspertski timovi Vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC) nastaviće danas pregovore o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Nakon jučerašnjeg sastanka nije bilo izjava za medije.

"Vladin tim za pregovore o Zakonu spreman je na nastavak razgovora radi pronalaženja prihvatljivog rješenja u odnosu na otvorena pitanja", saopšteno je ranije iz Vlade.

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) prihvatila je u nedjelju poziv premijera Duška Markovića na nastavak razgovora o tom Zakonu.

Marković je prethodno kazao da je Vladin Tim za pregovore spreman za nastavak razgovora radi pronalaska prihvatljivog rješenja u odnosu na otvorena pitanja

Iz MCP su u odgovoru Markoviću naveli da očekuju da će Vlada u potpunosti konačno ispoštovati crkveni i pravni subjektivitet Mitropolije i eparhija SPC i prihvatiti njihove predloge o izmjenama i dopunama Zakona.

Iz Mitropolije su poručili da je crkva bila i da ostaje privržena dijalogu, kao jedinom pravom putu i načinu da se riješe otvorena pitanja u odnosima između crkve i države.

Пратите нас на

Коментари45

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније