Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 10. 2013. 18:42 >> 18:44

ULAGANJE OD 340.000 EURA

Budva: Nova rasvjeta do maja 2014.

Zamjena rasvjete duž šetališta i Slovenske plaže biće završena do maja 2014., što će koštati oko 340.000 eura, a finansiraće ga u potpunosti Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

Prezentaciji ovog projekta su prisustvovali gradonačelnik i predstavnici Opštine Budva, projektant iz preduzeća "Refleksing", predstavnik turističkog sektora, predstavnica MZ Stari Grad, predstavnik hotela "Splendid",  predstavnik Elektrodistribucije, kao i predstavnici JP Morsko dobro.

Zamjena postojeće rasvjete efikasnijom i tehnički savršenijom planirana je od restorana "Porto" do Zavale i obuhvataće prostor šetališta, obale i mora u neposrednoj blizini.

"Projekat rasvjete podrazumijevaće postavljanje 32 stuba, sa po 3 reflektora na svakom, dakle ukupno 96 reflektora. Srednji reflektor će osvjetljavati područje ispred svog stuba, a dva bočna reflektora će osvjetljavati područja sa obe njegove strane", saopšteno je iz Opštine Budva.

Za osvjetljavanje šetališta planirani su stubovi visine 5 metara, a na plažama visine 12 metra.

Upravljanje rasvjetom biće automatsko i biće moguće podešavanje njenog intenziteta, što će omogućiti štednju električne energije u periodima kada intezivna rasvjeta nije neophodna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније